villavalencia

Autotochten

Bij deze een greep uit een paar autotochten die je vanuit Villa Valencia kunt maken.

De oude Moorse vestingstad Sagunto ligt op zo’n 40 minuten rijden. Dit nationale monument bevat onder andere een gerestaureerd Romeins openluchttheater. Het prachtige uitzicht krijg je er vanwege de ligging gratis bij. Opfrissen kun je aan het nabijgelegen strand.

Niet aan het water, maar juist landinwaarts, ligt Chulilla. De rit er naartoe is al de moeite waard. Een bezoek aan dit bergdorp is vooral ook aan te raden aan mensen die graag willen wandelen. Vanaf het dorpje zijn diverse routes uitgezet die zijn op te vragen bij de plaatselijke VVV.

Als je in Valencia bent, moet je natuurlijk ook het regionale drankje ‘Aqua de Valencia’ proberen. Deze cocktail van cava, sinaasappelsap, wodka, gin en suiker is een heerlijke verfrissing op een warme zomerdag. Als je wilt weten waar o.a. de cava voor dit drankje wordt gemaakt, bezoek dan de wijnstreek Utiel-Requena. Bij de bekendste bodega, Torre Oria, worden proeverijen gegeven.

Je moet er iets verder voor rijden, maar de moeite wordt beloond. Op 2,5 uur rijden (via grotendeels snelweg) ligt de stad Cuenca. Deze stad bestaat uit een historisch oud gedeelte en een nieuwer modern gedeelte en staat in de top 5 van parels van Spanje. De voornaamste reden om deze stad te bezoeken, zijn de ‘Casas Colgadas’. De huizen zijn boven de klif gebouwd en heten daarom toepasselijk ‘de hangende huizen’. Als tip willen wij meegeven om te overnachten in Cuenca, zodat je de volgende dag via de route Albaraccin en Teruel kunt terugrijden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Openlucht theater in Sagunto

Chulilla, de achtertuin van Villa Valencia

Wijn proeven in Requena

Hangende huizen in Cuenca