villavalencia

Calatrava

De stad Valencia is de geboorteplaats van de bekende architect Calatrava. Hoewel hij tegenwoordig in Zwitserland woont, is zijn werk natuurlijk in deze stad te bewonderen. Het ontwerp van de stad van de kunst en wetenschap ‘Ciudad de las Artes y las Ciencias’ is niet alleen een architectonische trekpleister, maar bevat ook enkele culturele parels. Elk gebouw heeft een eigen vorm en functie en is in zijn totaliteit een lust voor het oog.

Om te beginnen bevat dit complex het operahuis, El Palau de les Arts Reina Sofía. De vorm van dit complex, lijkt op een oog en bestaat uit vier verschillende zalen, waar diverse toneel- en operavoorstellingen plaatsvinden.

De Hemisfèric is het thuis voor de IMAX bioscoop én het planetarium.

Met de naam ‘stad van de kunst en wetenschap’ moet er ook ruimte zijn voor wetenschap. Dit vind je in El Museu de les Ciències Príncipe Felipe, het wetenschapsmuseum. Ook voor kinderen zijn hier vaak leuke exposities.

Wil je geen van de gebouwen bezoeken, zorg dan dat je minimaal een rondwandeling maakt en dan mag de botanische tuin, L'Umbracle, niet ontbreken. Omdat deze tuin iets hoger ligt, heb je hier vandaan een mooi overzicht. In de bijbehorende loungetent, kun je wat drinken. Omdat alle kunstwerken ’s avonds prachtig worden uitgelicht, is onze tip om het drankje eventueel uit te stellen tot ’s avonds.

Voor groot en klein, al is het wel wat prijzig, mag een bezoek aan het L'Oceanogràfic niet ontbreken. In deze onderwaterwereld vind je honderden vissen en zeedieren.

Tip! Indien je een combiticket koopt voor zowel l’Oceanogràfic als de Hemisfèric en het wetenschapsmuseum, dan heeft u drie dagen om deze te bezoeken én je bent voordeliger uit.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ciudad de las Artes y las Ciencias

El Palau de les Arts Reina Sofía

L'Umbracle

Ciudad de las Artes y las Ciencias 'by night'