villavalencia

Cultuur

De eerste ontdekking van de stad, is het mooie station Estacion del Norte. In de stationshal vind je mooie houten loketten die reiken tot aan de plafonds die worden versierd met diverse tekeningen. In het station is het mogelijk om ter plekke treintickets te kopen voor de hoge snelheidstrein naar Madrid of de intercity naar Barcelona (Alta Velocidad Espana: EVA)

Op zo’n 10 minuten lopen vanaf het station, kom je bij het bruisende hart van de stad. Op dit Plaza de la Virgen is altijd wat te beleven. Dit stadsplein is zoals het hoort te zijn met terrasjes, duiven, een fontein, een bonte mix van mensen, zowel de werkende valencianen als de bezoekers, skaters, verkopers en kunstenaars. In de kleine straatjes rondom het plein vind je de typische toeristische winkeltjes, waar je een klein aandenken kunt kopen aan de kathedraal die ook aan dit plein ligt, de Basilica de la Virgen de los Desamparados.

Een andere kathedraal en bijna grenzend aan de Plaza de la Virgen, is de Miguelete. Men zeg dat in de kapel van deze kathedraal dé Heilige Graal wordt bewaard. Als je de kathedraal bezoekt, klim dan in ieder geval in de 68 meter hoge toren voor een fantastisch uitzicht over de stad.

Met de warme temperaturen zal je hier niet snel je avondboodschappen doen, maar een bezoek brengen aan de Mercado Central moet je zeker doen. Deze jugendstil markthal is een lust voor het oog en de maag. Je vindt hier alle verse en typische spaanse producten en je kunt er heerlijke porties paella kopen.

De zijdebeurs ligt tegenover de Mercado Central en als je toch in de buurt bent.. Op deze plek werd in de 15e eeuw de zijde verhandeld. Het meest opvallende aan La Lonja de Seda zijn de gracieus gedraaide zuilen.

New York heeft het Central Park en Valencia heeft de Jardín del Turia. Dit park is genoemd naar de rivier de Turia die vroeger dwars door de stad heenstroomde. Vanwege een grote overstroming, is deze rivier om de stad heengeleid en is in de oude rivierbedding dit stadspark aangelegd. Op zondagmiddag is dit de ideale plek voor een picknick. Gewoon lekker relaxen en om je heen kijken!

 

 

 

 

 

 

 

 

Estacion del Norte

Plaza de la Virgen

Miguelete

La Lonja de Seda

Jardín del Turia