villavalencia

Marktjes

In de stad Valencia zijn bijna dagelijks marktjes te vinden, de een wat centraler gelegen dan de ander. In de omliggende dorpjes heb je ook marktjes, maar in de kleinere dorpen beperkt zich dit vaak tot etenswaren. Hou er rekening mee, dat de marktjes eindigen om 14.00 uur.

Maandagochtend kun je terecht in de omliggende straatjes van de vaste markt Mercado de Ruzafa. Wat leuk is aan deze markt, is dat je dit direct kunt combineren met het eten van churros. Dit zoete gerechtje, een soort oliebol met suiker of chocola, eten de valencianen bij hun koffie. In de churreria in deze wijk vind je de beste churros van de stad.

Een grote markt én centraal gelegen, is de markt bij het centraal station van Valencia, Estacion del Norte. Deze vindt wekelijks op dinsdag plaats en gezien de ligging dus makkelijk met de trein.

Komt dinsdagochtend niet goed uit, of wil je nog een keer, dan is de volgende optie woensdagochtend bij de Algemene Universiteit van Valencia. Als je vanaf de A3 het centrum van Valencia inrijdt, dan kom je automatisch op Avenida del Cid, waar deze universiteit aan ligt. Om te parkeren moet je iets verderop de wijk inrijden. Het is ook mogelijk om met de metro te gaan. Je stapt dan uit bij het gelijknamige station. De start van de markt is op Carrer de José Maestre.

Wil je niet naar de stad rijden, ga dan op donderdagochtend naar Lliria. Dit ligt op 15 minuten rijden van het huis. Dit is een kleinere markt, maar er is van alles te vinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mercado Ruzafa is een vaste markt in Valencia