villavalencia

Musea

Valencia heeft een aantal leuke musea, met daarin zowel aandacht voor oude als nieuwe cultuur. Voor de meeste musea geldt dat zij op maandag en tijdens de lunch gesloten zijn.

Wil je snel iets leren over de geschiedenis van Valencia, dan kun je het Museo Histórico Municipal bezoeken. Het maakt onderdeel uit van het gemeentehuis, dat aan het Plaza del Ayuntamiento ligt.

Het nieuwste museum van Valencia is gebouwd naar aanleiding van de bekende zeilwedstrijd America’s Cup, die in 2007 in de haven van Valencia plaatsvond. Liefhebbers van de watersport krijgen in dit museum een kijkje in de geschiedenis van deze zeilregatta.

Moderne kunst is te vinden in het IVAM. De collectie bestaat uit een mix van stijlen. In het IVAM zijn zowel permanente als tijdelijke tentoonstellingen te zien.

De entree van het Museo de Bellas Artes (museum van schone kunsten) is gratis. Het voordeel hiervan is, dat ook niet museum liefhebbers een bezoek kunnen brengen. Kijk gewoon even rond in dit bijzondere gebouw. De collectie is een mix van kunst en schilderijen, aangevuld met tijdelijke exposities.

Het Museo Fallero is een typisch valenciaans museum. Je vindt hier namelijk de piepschuimpoppen die jaarlijks tijdens de lentefeesten, de Fallas, worden neergezet in de stad. Ben je dus niet in maart in Valencia, dan krijg je in dit museum toch een goed beeld van deze traditie. In Valencia bevindt zich ook een tweede museum over de Fallas, maar hier krijg je een kijkje op de totstandkoming van de poppen. Volgens sommigen is dit museum, Gremio Artesano de Artistas Falleros, daarom leuker.

 

 

 

 

 

 

 

 

Museo Histórico Municipal

Museo de Bellas Artes

IVAM

Museo Fallero