villavalencia

Eten in de regio

Behalve de tapasrestaurants zie je tegenwoordig ook steeds meer chinese restaurants, wokrestaurants of pizzeria’s opduiken. De lekkerste pizza eet je bij El Italiano in de plaats Lliria. Soms is niet het eten bijzonder, maar de locatie of de kok. Wil je eens wat anders, dan hebben wij nog enkele ideeën.

Enkele jaren geleden is in een oude mas (boerderij) het luxe Spa Resort Mas de Canicattí geopend. Deze combinatie van hotel, vergaderzalen en beauty centrum ligt midden in de sinaasappelvelden op zo’n 7 km rijden richting Pedralba. In het bijbehorend luxe restaurant El Caldèc kun je heerlijk eten al moet je hier wel rekening houden met niet-spaanse prijzen.

De paella van Valencia, wordt gemaakt met de rijst uit het nabijgelegen gebied rondom het Albufera-meer. Het hart van deze teelt is in dorpje El Palmar. Je kunt hier uiteraard hele goede paella eten én je kunt voorafgaand aan het eten een boottochtje maken over het meer. Maak dan gebruik van de bootservice waar een aantal restaurants over beschikken.

 

 

 

 

 

 

 

 

José heet je welkom in zijn VillaMar

luxe restaurant MasdeCanicatti

luxe restaurant MasdeCanicatti

El Palmar is het centrum van de paella rijst