villavalencia

Stranden

Voor ons bestaat een vakantiedag vaak uit een tocht maken, ergens rondlopen, lekker lunchen en aan het einde van de dag nog even zwemmen en zonnen. Wil je dat ook en wat verder rijden en daardoor meer van de omgeving zien, dan hebben wij enkele tips van leuke badplaatsen.

De eerste is Peñíscola op 2 uur rijden in noordelijke richting via de A7. De betekenis van deze plaats is ‘schiereiland’, want het oude centrum ligt op een landtong de zee in. Als je omhoog gelopen bent door de kronkelende straatjes, krijg je een prachtig uitzicht op het nieuwe centrum en zie je de stranden aan beide zijden liggen. Je kunt hier uiteraard lunchen, maar aan de boulevard zijn ook diverse tentjes te vinden. De stranden zijn voorzien van ligbedden.

Een badplaats betekent veel winkeltjes en restaurants aan de boulevard en aan deze criteria voldoet Gandia op alle fronten. Het ligt op een uurtje rijden in zuidelijke richting. Het oude centrum is bezoekje zeker waard om daarna op een ligbed te gaan liggen op de uitgestrekte brede stranden.

Een bekende regio van de provincie Valencia, met name voor toeristen, is de streek waar Dénia ook onderdeel van uitmaakt. Het is hier prachtig groen en in de grote haven van Denia komen ook de (snel)boten uit o.a. Ibiza aan. Hoewel Denia een druk bezochte en bekende plaats is, heeft het juist wel intieme stadsstrandjes. Het oude gedeelte beschikt ook over een ruïne die momenteel gerenoveerd wordt. Op dit hoogste punt van Denia heb je een mooi uitzicht en krijg je ook inzicht hoe dit stadje in de loop der tijd is gegroeid. Het avond- en nachtleven is gezellig en in de zomer staat op de boulevard een snuffelmarkt. Ons advies: blijf er een nachtje slapen.

Net iets ten zuiden van Denia ligt Jávea (Xàbia). Mocht je in Denia zijn blijven slapen, dan is een bezoek aan deze gotische vestingstad een mooie dagbesteding voor dag 2. Het oude gedeelte van Jávea is goed bewaard gebleven. Je vindt er daarom nog steeds traditioneel gebouwde huizen rond typisch spaanse pleinen. Het stadsstrand van Jávea heet El Arenal. Aan de wandelboulevard kun je kiezen uit vele restaurants en bars en kun je rondkijken in de vele winkeltjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Peniscola betekent schiereiland

Gandia ligt op 45 minuten rijden van Valencia

De badplaats Denia heeft alles

Javea heeft strand én cultuur