villavalencia

Valencia

De stad Valencia ligt aan de Middellandse Zee in het oosten van Spanje en bevindt zich ongeveer 350 km. van zowel Barcelona als Madrid. Het is de twee na grootste stad van Spanje met een kleine miljoen inwoners.

En wie Valencia zegt, denkt allereerst aan paella, sinaasappels, zon, zee en strand. Maar er is meer. Want de provinciale hoofdstad Valencia is een meerdaags bezoek al meer dan waard. Deze toegankelijke kosmopolitische stad ademt een ontspannen sfeer en heeft een rijk historisch verleden. Je ziet dit terug in het gevarieerde stadsbeeld, dat is ontstaan door de vele culturen die in de stad hebben geleefd. De stad Valencia combineert op een unieke wijze de oude tradities met het nieuwe moderne leven.

Valencia is misschien niet zo groot als Barcelona of Madrid, maar er is genoeg te ontdekken. En voor sommigen is het juist een pré dat Valencia nog niet is ontdekt door het massatoerisme. Lopend door de straten hoor je voornamelijk spaans om je heen. De belangrijkste culturele plekken zijn daarom ook nog plekken waar de spanjaarden zelf vertoeven. Deze mag je dus in ieder geval niet missen!

Je kunt Valencia te voet bekijken, maar ook via één van de begeleide fietstours of opstappen op de stadsbus.

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaza del Ayuntamiento

toeristische bus Valencia

Mercat Central Valencia