villavalencia

Wandelen en fietsen

Villa Valencia ligt tegen een beschermd natuurgebied aan. Dat is ook de reden dat het zo groen is, maar ook niet gebarbecued mag worden met open vuur. Het park is vernoemd naar de centraal gelegen heuvel ‘La Rodana’ en rondom zijn enkele gemarkeerde wandelingen en mountainbike routes uitgezet. Bovenop ‘La Rodana’ heb je een verstrekkend uitzicht tot aan de stad Valencia en je kunt direct vanuit het huis je wandeling hier naartoe beginnen. Kortom, niet in de auto deze keer, maar gewoon direct vanuit de zwembadstoel.

Een zichtbare verandering in de laatste jaren, is het stimuleren van fietsen. Wielrennen werd al veel gedaan, maar met recreatiefietsers werd minder rekening gehouden. In de oude bedding van de rivier de Turia, die net buiten Vilamarxante passeert, is nu een fietspad aangelegd. Je kunt via dit fietspad tot aan het centrum van Valencia fietsen. Het enige nadeel is, dat fietsverhuur nog niet standaard is in de kleine dorpen. Dus of je moet er zelf eentje meenemen of je moet er eentje huren in de stad.

Als je tot slot wilt weten waar de rijst voor de paella vandaan komt, dan moet je een bezoek brengen aan het Albufera-meer en het bijbehorend natuurgebied. Albufera is het centrum van de rijstkwekerij en dat is te zien aan de uitgestrekte rijstvelden. Het is tevens een vogelrijk gebied waar diverse wandel- en fietsroutes zijn uitgezet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Achter Villa Valencia ligt La Rodana

Het albufera meer bekend van de paella rijst