villavalencia

Winkelen

In de wijk El Ensance zijn diverse winkelstraten te vinden, met als centraal punt de andere bekende markt van de stad, de Mercado de Colon. De grootste winkelstraat in deze wijk heet dan ook Calle Colon. Hier vind je de grote ketens, maar ook kleinere trendy winkels. En ook het grootste warenhuis van Spanje El Corte Inglès, vergelijkbaar met de Bijenkorf, vind je hier. Overigens zijn er meerdere warenhuizen in de stad te vinden van deze keten.

Wil je juist niet winkelen bij de bekende merken, dan kun je beter gaan kijken in de wijk El Carmen, waar je de kleinere boetiekjes vindt.

Voor de echte shopliefhebbers en voor diegenen die hiervoor niet naar de stad willen rijden, is er nog een alternatief: winkelcentrum Bonaire. Je vindt dit grootste winkelcentrum van Europa (zeggen ze) langs de A3 op zo’n 25 minuten van het huis. Ook hier weer een combinatie van grote ketens en bekende spaanse merken zoals Desigual en Mango. Bij een groot winkelcentrum hoort een grote supermarkt en dat is de Al Campo. Je vindt hier een ruime keuze aan jamon Iberico die je ook vacuüm kunt laten verpakken voor de vliegreis terug.

Aan de CV35, bij l’Eliana, ligt winkelcentrum El Osito. Kleiner dan Bonaire maar wel sterk in opkomst. Je kunt hier ook kiezen uit een grote Carrefour voor de boodschappen of de goedkope Lidl.

 

 

 

 

 

 

 

 

El Corte Inglès

Bonaire

Mercado de Colon

El Osito